čtvrtek 27. února 2014

Saraba, Dofus!

Kromě Francie se Ankamě opravdu s Dofusem ve světě příliš nedaří. A to především v tom obchodním modelu, při kterém nechají server provozovat nějakou lokalní firmu. Už dost stará je aféra z Brazílie, o který se Level Up starali tak příšerně, že Ankama musela starost o server Spiritia převzít sama. Vloni jsem tu psal i o konci jediného ruského serveru, tam to bylo způsobeno malým zájmem hráčů, a i tenhle server spadnul zpět pod Ankamu (ale zůstal, alespoň prozatím, v oddělené komunitě). Asi hráčů přece jen bylo o něco víc, než na filipínském server Ogivol o rok dříve - tam jim dokonce Ankama umožnila odcestovat zadarmo i s bankou (!) na libovolný mezinárodní server. A teď končí i Dofus i v Japonsku, kam kdysi expandoval s velkou slávou, ale konkurence asijských MMORPG se nakonec ukázala neprůchozí - a tak můžeme v dohledné době očekávat příval dalších šikmookých spoluhráčů...

20 komentářů:

  1. lool šikmooké spoluhráčky :3
    Evile,příjde mi trochu nefér,že budou mít věci z pay2win serveru ked se přesunou ;D

    OdpovědětVymazat
  2. V dnešním update byl zrušen vuln system u kanigruly. Předtím to bylo extrémně otravný, takže fakt nechápu, že to ankama zrušila. Každopádně vzhůru na achievy :). Jsem rád, že jsem se s nima netrápil. To bych se dnes asi nasral.

    OdpovědětVymazat
  3. Takže dnes už žádný invul, ale čistá mlátička?

    OdpovědětVymazat
  4. i tak to musi bejt pro ty 160ky celkem hardcore zabava :D ja porad ctu jak nekdo hleda eni lvl 190+ na kanigrulu :D

    OdpovědětVymazat
  5. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  6. Zdravíčko.. Chci se po dlouhé době vrátit k dofusu, avšak chci hrát jen kolosium (=3 chary). A můj dotaz spočívá v tom, zda li by jste mi mohli poradit nějaké dobre trio. Děkuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. sac rogue iop; osa feca a libovolnej dmg; cra mask fogg; eni sram xel; iop iop iop; je toho spousta staci si jen vybrat co te bavi a za co umis :)

      Vymazat
  7. Tady to pěkně umřelo...

    OdpovědětVymazat
  8. Evil na to hrozně sere.. :) Ale bohužel se nic pořádného neděje.. A vypadá to, že bude pohřben i ten turnaj, co Lubo vymyslel. Nikdo na to holt nemá čas.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hraju Path of Exile no, a nechal jsem umyslne chcipnout vsechny krocany, abych uz nebyl otrokem vecnyho prehazovani svitku... A hlavne nevidim zatim nic novyho v Dofusu. Kdybys mel ucet na kterej bych ti dal prava, tak bys sem mohl psat sam, ale pises neprihlasenej anonymni, tak ti to muzu dat tezko, ze jo.

      Vymazat
  9. nevite proč mi nejde log ani dofus web? pri loginu to pise ze nebylo mozny se pripojit k serveru a ze muze byt nedostupny...

    OdpovědětVymazat
  10. Tak můžeš zkusit na tomhle no

    OdpovědětVymazat
  11. Aspoň si tě prohlídnem :D
    Luky

    OdpovědětVymazat
  12. Odpovědi
    1. Tak nic potrebuju email adresu. Mi to napis na skype nebo nekam.

      Vymazat
  13. Tak super, zítra snad bude nějaký příspěvek, buď info o následujícím update nebo aspoň nějaké ty videa, co ještě nemám zpracované.

    OdpovědětVymazat