pátek 30. května 2014

2.21 changelog a další aktuální postřehy ze hry

Nedávno jsme tu měli velké změny v 2.19 a také ve 2.20 přišel Cross Strich dung. Ve 2.21 nás čeká opět docela velké balancování charů, hlavně u ecy a osy a taky healovacího luku.

Nejdříve bych ale začal malým komentářem ke stavu ogrine marketu, který se Ankamě podařilo opět totálně rozkurvit. Rozhodla se totiž, že jako dárek k p2p na 1, 3, 6 měsíců a rok přidá dárky, konkrétně teď to byl za rok třeba petsmount Razorbuck, který běžně předtím stál i 100mk, takže si dokážete představit, co to udělalo s kurzem na ogriny. Teď už je naštěstí ta akce u konce, ale kdo si chtěl v tu dobu cvaknout chary, tak si musel hodně sáhnout do kapsy (týden p2p občas skoro 1,5mk). Cena ogrinů se tou dobou pohybovala i přes 830kamas/1 OG! Momentálně už to opět klesá, ale ještě dlouhou dobu se bude kurz vracet do normálu...

Tahle tendence růstu kurzu ale vzkvétá hlavně s rozvojem Great Emporia, který je plný kravin, které byly dostupné jen za předplatné - tzn. peti, různí sidekickové (i když ti už tam jsou tuším od počátku) a taky přidávání různých setů na image apod. Největší novinkou je Magical Orb za 6k OG, což me teda opravdu pobavilo. 4-6 mk za reset, pokud jej nemáte v báglu, to už člověka fakt donutí udělat si ty blbé otomai questy.

Doba zlatých časů p2p na rok za 5mk už dávno skončila, a já se bojím, aby se nakonec cena ogrinů nevyšplhala až přes 1000 kamas/1 OG.

Update 2.21
Teď už ale zpět k tématu balancování charů. Největším překvapením asi je, že balancování fecy, které je nachystané už od 2.19, je odloženo! Jako důvod Ankama uvádí, že ještě nestihli dodělat animace všech spellů a také, že s ohledem na nespokojenost hráčů nechcou přijít o subscribery... To jsem teda fakt čuměl, že by si frantíci opět zase něco vyplakali? Mně to samozřejmě nevadí, protože máme fecu v týmu a ten nerf je brutus. Podle slov Ankamy jsou tedy změny fecy odloženy na neurčito.
tenhle post to krásně vystihuje...
Nyní teda výpis změn ecy a osy, které jsou zatím předběžné, jak už Sylfaen napsal na dofus foru, ale případné změny budou malé, podle reakcí hráčů na beta serveru.

Ecaflip - to se dalo čekat, momentálně v pvp jeden z nejvíc OP charů:
  • eca luck - nyní nejde unbewnout
  • topkaj - omezen na 4 za turn, přičemž max 2x na target
  • jazyk (rough tongue) - už nedává dmg do allies, efekt range na ally ale nějak působí (překlad je nejasný, takže nevím přesně jak)
  • repercussion - přidán 1 turn cooldown
  • feline spirit - vzhledem k tomu, že ecu nehraju a nevím, jak tenhle spell funguje, jen kopíruju - If it is not raised, the loss of points is replaced by a reduction in the duration of spells of Ecaflip 1 turn . The behavior of this sort is no longer affected by the " Veinard " state
  • reflex - opět nejasný překlad, erosion by měla klesnout pouze na 15% a v Lucky Devil má erosion zmizet ale naopak zvýšit se dmg
  • playful claw - v Lucky Devil state zvýšena dmg
  • rekop - zvýšena dmg v 2. a 3. turnu pokud byl spell předtím nabit
  • felintion - nejasný překlad, ale heal by měl nyní záviset podle %hp healovaného

Osa - změny celkem brutus, podle komentářů na imps, a ani se nedivím
  • natural resistance a toad - nyní již nefungují na oživený char
  • oživení (spiritual leash) - oživený již nemá po vzkříšení unhealable state
    • nyní stojí spell pouze 3 AP
    • range na všech lvlech zvýšena na 3
    • nějaká úprava % hp, které má char po oživení podle lvlu spellu - Percentage points of the target resurrected life increased to 20 , 25, 30 , 35, 40, 50 at levels 1, 2 , 3, 4 , 5, 6 of the spell
    • největší brutal změna - pokud osa někoho oživí, celý tým dostaně 30% penalty na resisty po celou dobu, kdy je oživený naživu
      • pozor - pokud je oživeným nějaký summon, žádné penalty tým nedostává - platí to jen na hráče

Healovací luk (Archetypal bow) - tohle mě celkem nasralo, luku se má zvýšit minimum range na 4 a max na 7. Tzn, pro lidi, kteří se snaží s lukem dělat dua bych doporučoval do update dodělat vše, pokud by vám tahle změna nějak vadila (mě třeba celkem jo, naštěstí dua už mám skoro hotové). Pro příklad, jak jsem já používal já luk třeba na duu Counta, jsem nahrál na YT video:
Sources (pro ty, kteří si chtějí změny přečíst v originálním znění):
1 - oficiální post fr CM na OF 
2 - anglický překlad na Imps

To je asi pro dnešek vše, v následujícím období bych se chtěl začít věnovat Goultu (pravděpodobně letos já ani Lubo nejdeme, ale chtěli bychom jít jako reportéři).

7 komentářů:

  1. K tomu tongue - mělo by to buffnout první kolo a odečíst range druhé kolo, enemies to mají opačně.. nejdřív debuff, potom buff.
    Feline spirit - Pokud sem dobře pochopil, tak pokud ho nedáte následující kolo, tak vám to dá unbew -1 kolo, místo ztráty HP. Hexen

    OdpovědětVymazat
  2. no, ja tedka nijak aktivni nebyl ale kdyz sem lognul a koukal na ceny ogrinu tak byly tak okolo 1100kamas/ogrine.
    Nevimno podle me by nakama mela ten bordel z emporia dat za kamas ne za ogriny, at si ten dopad uzivaj taky ti co do toho sypou cash...
    Jo a jestli si dobre pamatuju tak tomu healovacimu luku este snizej critical dmg, takze uz se nebude moc dat pouzivat na utok ale ten heal (i kdyz s omezenou range) by mel bejt porad celkem v pohode

    OdpovědětVymazat
  3. Ty zmeny osy docela brutal, to si nejsem jistej, jestli vubec bude na turnaj kapitanem?

    Jinak podle me cena ogrinu stoupa neustale, to jsem predpovedel uz davno, a je to proste proto, ze Dofus hraje porad min lidi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vikin možná později udělá extra post na to, ale pro ty co to ještě nevědí tak dle zdroj: Marwen. -> Sac už nebude letos goult kapitánem a bude double rogue ... .

      Vymazat
  4. Nastesti pristi sobotu zacina dalsi sezona zavodu v Path of Exile, kde mam na to bejt dobrej i sam za sebe, takze me turnaj uz nijak nesere... :-)

    OdpovědětVymazat
  5. komu to cpes, path of exile je píčovina

    OdpovědětVymazat