úterý 25. listopadu 2014

Změny v systému characteristic pointů

Další novinkou v nadcházejícím update bude i úprava systému investování character pointů do charu, což je dost dobrá věc, dokonce ve finále po updatu skončí současné chary nějakým způsobem s více staty, než před.

Cíle změny:
  • Umožnění zainvestování extra bodů (co jsou ze scrollů) kdykoliv majitel chce, i když už zainvestoval třeba 250 intel. Fungovat to bude tak, že při přidávání bude zvlášť kolonka pro přidávání base pointů a další pro přidávání bodů navíc. Viz obrázek:
  • Při použití Magical Orbu zjednodušit hráčům reset tím, že půjde zresetovat vše na 0 a zároveň zachovat všechny zainvestované extra body (ne jak je tomu doteď - buď na 0 ale ztratíš všechny body navíc nebo 101 takže nemáš na výběr úpravu extra statů ze scrollů)
  • Změna různých limit pro rozložení statů pro různé classy kvůli vybalancování (tím je myšlena tato tabulka v kolonce characteristics)

Limity pro investování bodů
Limity pro base body zůstávají stejné ale pro extra body nejsou žádná omezení, takže např. na 400 intel po zainvestování 400 můžete v klidu bez omezení přidat dalších 100 (které jsou právě ze scrollů) bez omezení a jít na 500. Změna je taky v tom, že už nepůjde nacvakat extra body na 101, maximum bude už jen 100.

Změna limit bodů u xelora (kvůli plánovanému překopání classu)
  • 1 point from 1 to 100
  • 2 points from 101 to 200
  • 3 points from 201 to 300
  • 4 points from 301 upwards
V budoucnu je možné, že se tyto limity změní i u dalších classů kvůli vybalancování.

Celkově super změna, konečně nebude třeba u založení nového charu investovat mega do wisdom scrollů ale klidně si počkat, mně se zase líbí celkové posilnění z bodů co z toho vyjdou navíc.

10 komentářů:

  1. Chápu to teda dobře, že třeba s novým charem si budu moct namačkat do začátku char. body do wisdomu, naexpit to na nějaký použitelný lvl a potom si to teprve nascrollovat? Potom ještě.. změní se u některých charů soft capy? To je asi tak zmíňka, že některý chary skončí s více bodama, pokud se posunou limity, kdy jsou body za 2:, 3:1 atd..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, přesně tak. A soft capy se s velkou pravděpodobností jak jsem napsal asi měnit budou, zatím se mění jen u xelora. A že skončí s více bodama, to s tím ještě nesouvisí, to je dané tím že ty extra body ze scrollů si můžeš naklikat až po nacvakání base bodů a neplatí na ně ten vysoký soft cap, takže proto ti zbydou nějaké body navíc.

      Vymazat
    2. Tak v tom případě na tom extrémně vytěží chary co maj 1:1 třeba do 100 omg.. daj si stovku v poměru 1:1, normálně by to měli za scrolly a daj si potom ještě scrolly 1:1 další 100.. to se musí měnit, to je nefér :D

      Vymazat
    3. Proto se taky budou upravovat kouzla, aby se to srovnalo.

      Vymazat
  2. Tohle bude taky už toho devátého, nebo je to zatím na neurčito?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak jsem si to přečetl ještě jednou, a už jsem na to přišel:"v nadcházejícím update".

      Vymazat
  3. Může mi někdo jako pro blbce vysvětlit Ty char body ? něják to nepobírám... díky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Normálně sis musel nejdřív dát scrolly do 101 a potom si tam cpát character body, souhlasí? Teď si klidně budeš moc dát třeba 300 character bodů kam chceš a potom klidně ze scrollů těch 101, akorát, že to nebude 101 ale jenom 100. Nic jinýho.

      Vymazat
    2. Aha, já v tom hledal nějákou složitost. Díky moc

      Vymazat
  4. Takže ty body co jsou nad 100 tedy od každého 1 bod prijdou do ztracena

    OdpovědětVymazat