úterý 8. července 2014

Vulkania otevřena

Ode dnešní maintenance už běží Vulkania (která měla být zprovozněna už včera), přístup na ostrov je z madrestam zaapu a pak na [8,-5]. Já už jsem loni udělal všechny achievy, i přesto nad všema NPC vykřičníky s repeatable questama, které už dávno mám a znova je dělat nehodlám, ale přibylo zde nové NPC, které dává nějaký quest, co má souvislost s dimenzí (odměna 100x Orichor) a stejně tak ve Voyager's tower (dimension tower) je NPC s dalším questem. Nevím, k čemu ty questy jsou, v žádném achievu zatím přidány nejsou... Už jsem doufal, že to budou nějaké dodatečné questy na zlatý vulk ornament, když už jsem loni dřel na takový minishit ornament:

Tenhle ornament kdysi někdo přidal na Imps, ale není ve hře a nikdo neví, jestli někdy bude, každopádně by bylo fér, kdyby byl jako odměna za splnění všech vulkania achievů, stejně jako na Kwismasu...

Kdo by měl zájem dělat všechny achievy na Vulkanii, tak kopíruju návod z loňska ze starého blogu (není v něm ale vše a chce to trpělivost se v tom vyznat):
  • na ostrov vás hodí NPC z přístavu na [8.-5]
  • po příjezdu promluvte s Betty Boom, dá vám klasický explorační quest, který můžete zatím ignorovat, protože při plnění následujících questů ta místa stejně navštívíte, takže proč běhat dvakrát. V baráku uvnitř si kupte 10x to nejlacinejší (repeatable quest na achievment co se dá udělat bez čekání v levém dolním rohu mapy), a pak Black stone of Vulkania, Billabone Cemetery Relic a Sauroshell Figurine, ty budete potřebovat v questu o několik hodin později.
  • nejdůležitější quest na ostrově je Admission Crater, který vám zpřístupní hlavní kráter, bez něho nemůžete jít na G/G (až bude otevřeno). Pokud chcete jen G/G, nic jiného z ostrova ani nepotřebujete. Dává ho NPC Matt Hematik na [-50,44]. Nejrychlejší cesta jak složit totem:
    • levá ruka [-49,47], port z [-49,45]. Je to ten velkej žlutej prapor. BTW za portování NPC neplatíme, nejsme charita. Na týhle mapě je i NPC pro repeatable questy v souboji dvou ostrovů, a protože nepoběžíme jak kokoti na ten, co je daleko severu, připojíme se rovnou k téhle straně. Dá se měnit každý týden. Minimálně klikání na diamanty, co jsou různě na mapách, můžete dělat při běhání... ale zatím ještě nejde vzít, jdeme dál.
    • hlava [-50,42], první diamant od vchodu (ale je možné použít libovolný jiný kráter cestou)
    • pravá noha [-48,40], v oranžovém pytli uvnitř baráku
    • tělo [-53,40], kupodivu vypadá jako dřevěná noha na pravé straně obrazovky
    • pravá ruka [-54,34], port z [-54,38]. Klik na rudej prapor, současně tím plníme quest na přidání se k jižnímu ostrovu, takže po návratu už vám NPC dá repeatable questy.
    • levá noha [-55,42] strom
    • sestavíme totem na [-50,44], a pak ho odneseme NPC ke kráteru [-51,40]. Mezitim můžeme ještě na [-49,47] oznámit, že jsme mákli na prápor, a vzít si 3 repeatable questy.
    • do kráteru i rovnou vlezeme, což nám dá quest na zabití G/G, a další quest od NPC uvnitř (donést 20 dropů z raw příslušejícímu našemu levelu)
  • oběhneme si (pokud to neděláme už při skládání totemu) všechny low level krátery, a všude zabijeme s challem všechny druhy sauroshellů, je to velice laciných 60 achiev bodů. Do venerable kráteru není nutné zatím chodit, tam se toho nazabíjíme ještě dost až vezmeme další questy. Dáváme ty největší moby a soulujeme je - budete potřebovat souly všech potvor pro každej char později. Současně nám při tom zbude už jen poslední lokace v úvodním explore questu - hospoda.
  • Checkneme hospodu, a přesuneme se nahoru kousek na [-47,42], kde je další NPC s repeatable questem. Musíte ho dát aspoň jednou, aby vám dal Soul Safari - tj. sérii questů, kde odevzdáváte souly Vulkania potvor, podobně jako v Eternal Harvestu, a následně i souly Vulkania archů. Na konci téhle série čeká Grofus, další PP dofus, který je zcela nahovno. Nicméně je za to achiev.
  • V téhle chvíli máme tak šikovně posbíráno hned pět různých questů, spočívajících v zabíjení monster v vaší zoně (je to rozdělené podle levelu, high levely zabíjejí venerable). Bohužel je nelze dělat úplně souběžně, protože ten quest zabít všechno 5x, přestože to tam není napsáno, nelze splnit uvnitř kráteru, sice se vám odškrtnou zabité potvory, ale NPC nepřijme quest jako splněný, pokud nemáte současně 5x blood z každé, a ten padá jen na povrchu. Každopádně zabít 20 raw uvnitř a pak 5x každou potvoru venku stačí.
  • I pokud repeatable questy na achiev dělat nechcete, alespoň něco musíte. Základ je huntění lastur na [-49,44], neobyčejně otravného, sbírání Sphlinters z rawů, a tongue ze sauroshellů. Jakmile máte tohle, dostanete díky dříve dokončeným questům rovnou Happy Camper medaili, kterou potřebujete mj. k získání Madreggona a Kroliney (plus mockrát zabít G/G).
  • Nyní se můžete pustit do série "detektivních" questů, která začíná na [-47,44], a je výborně popsána na wiki.

3 komentáře:

  1. Jak jako trpelivost vyznat, je napsany velice srozumitelne, nebal bych se rici az genialne! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Asi je to napsáno tak geniálně, že tomu rzumíš jenom Ty Evile :D

    OdpovědětVymazat